петак, 28. јануар 2011.

Прецењена Америка, или: како мирише јасмин?

У Тунису је почело, а не зна се где ће стати. Нити - на шта ће изаћи.

Нико нема контролу над ситуацијом. Понајмање Америка.

Збуњени коментари неких уредника америчких медија, у стилу да би `ипак требало подржати демократизацију` - конкретно Туниса, а и читавог арапског света - показују да ни они, чувени амерички `слободни медији`, још немају инструкције - нису брифинговани! - у ком правцу да усмере своју безочну пропаганду.

С друге стране, баба Клинтонова промсрси нешто у стилу да и даље подржава Мубарака - коме иначе јасмин под прозором мирише - а у исто време се нада да ће се и захтеви демонстраната у некој мери уважити? Као да би то могло. Па они демонстрирају да га отерају, а не да га улепшају!

Најсмешнији су ипак разноразни верници америчке доминације, каквих је - изгледа - у понизној Србији понајвише. Њима је, веле, све јасно: то Америка (и Енглеска) и њена Ција (и Ми6) организују нешто, некакву контра-контра-револуцију, што ми обични смртници не можемо ни да докучимо, ни да схватимо, све док Они - Господари Света - не заврше посао. А можда ни тад. Нећемо схватити. Но ће морати ЦНН да нам објасни шта је било...

Такав ропски став, спрам Америке и њене неупитне моћи, олакшава посао припростим краварима (кау-бој-има) бар 50%. Јер, ето, Они све могу, само Они могу да наручују - изводе револуционарне радове са обавезним проамеричким смислом, као што беше онај срамни петооктобарски Велики Српски Јуриш У Издају.

Е па - ствари не стоје баш тако. Односно, стоје посве супротно. Америка нема појма шта се збива у Египту. Нити шта ће бити после. Да ли нека нова талибанија, или нешто слично, али свакако нешто ван контроле. Кад попадају амерички пиони диљем Северне Африке, а и шире.

Кажу, враћа се се хитно и онај Ел Барадеј, америчко-енглеска вашка египатског порекла, што је, као шеф наводно независне Агенције за атомску енергију из Беча мудро ћутао и значајно мрсомудио, а све у циљу да набеди Ирак да се нуклеарно наоружава... - те на основу таквих подметачина дивљи каубоји разорише Багдад, атомске бомбе не нађоше, али - ко те пита. Овај свет се и пре и после тога заснивао на лажи и цинизму. Упореди причу о ономе што је наводно умро па се наводно диг`о. И у тај идиотлук верују милиони, па што не би и у америчку пропаганду. Глупост нема границе, давно речено...

Дакле, збуњена Америка покушава да каналише протест, да убаци свог роба, Ел Барадеја, не би ли поновно зауларила Египат. Да ли ће успети? Нешто сумњам. Нек` се припази дотични Барадеј, знају Арапи какву је подлу улогу у уништавању Ирака одиграо.

Уосталом, живи били па видели. А јасмин, мирише ли - мирише...

3 коментара:

  1. Мирис се осећа и до Србије. Лично, очекујем изборе пре календарског лета и влади Тома-Тадић крајем августа. А онда? Онда формирање победничког друштвено-политичког концепта крајем 2012.-те (пред сам смак света јел'те)...

    ОдговориИзбриши
  2. Ако у старту није било јасно - данас јесте!
    Управо гледам на ЦНН коментатора који каже да Америка не може да утиче на развој ситуације. Може само да гледа и чека. Оног свог шпијуна Ел Барадеја и не помињу (узгред, није згорег да га Арапи кокну, к`о што су кокнули америчку шпијунку Беназир Буто у Пакистану, те није ни стигла да остварује амерички сценарио, хехе...)

    Наравоучение: АМЕРИКА ГУБИ КОНТРОЛУ! PAX AMERICANA је трајао много краће но што су се идијоти (међу идијотима најеминентнији су српски идијоти - обожаваоци Америке) надали.

    Револуција, поново! Богу хвала (ја сам иначе атеиста, фалим те Боже што ме направи атеистом!) Али овај пу - стварно!

    Чека нас занимљиво време. Време револуција! Прадеда Маркс се задовољно смеши у гробу. Револуција, него шта!

    ОдговориИзбриши
  3. Знам да ви јако волите науку о језику (језичарење, лингвистику). Па бих направио једну малу игру речи:
    ако узмемо да реч "Еволуција" означава напредак, онда реч "револуција" може означавати искључиво назадовање, или почетак напредовања испочетка.
    С' тим у вези, израз контрареволуција је много ближи ономе чему бих ја (а верујем и већина Срба) радије тежили. Толико од мене. Свако добро

    ОдговориИзбриши