уторак, 21. децембар 2010.

Помрачење Месеца. Да ли само њега?

Било, кажу, помрачење.

Објавиле све новине. Дана 20.12.2010, написали да ће бити `потпуно помрачење Месеца у ноћи између понедељка и уторка`. Добро.

Али новинари, те `универзалне незналице` (јел` могу мало да појачам исказ?- ти свеопшти идиоти...) - не рекоше кључна обавештења: где и кад? Где ће се и кад ће се феномен видети? Него од-прилике: у раним јутарњим сатима 21.12, бла-бла... - а видеће се из Европе, Исланда, Гренланда и Северне Америке. Тако.

Пробам да сазнам - ка`ће. Испостави се да спектакл почиње негде око пола-седам ујутро, `UT` (универзално време). Добро. Укачим да је ово `универзално` мање-више лондонско време (по Гриничу), што ће рећи да ће код нас већ да - сване?! Тако некако. А теоријски је немогуће да су на небу - у исто време - Сунце и Помрачени Месец! Пошто Сунце и Помрачени Месец морају бити на 180 степени `виз-а-ви`, оћу рећи једно супротив другога. Дакле, ништа. Помрачење почиње кад код нас свиће, те је глупо чекати, ништа се неће видети.

Али новинари, ти морони, игноранти, слаби ђаци што су бегали од математику (и остали предмети за који се тражи мозак) те по том кључу заглавили у новине - немајући, дакле, мозга (нота бене, понегде у свету се и од новинари захтева да имају зрно соли, овде - ич!) - пренели су са неког светског сајта информацију о помрачењу. У тој информацији је писало да ће се помрачење видети и `из Европе`. Које црне Европе - видело се, евентуално, из Ирске и са Исланда - али треба ипак имати мало мозга па `укачити` да се, на основу објављених података, посматрачи из Србије неће `овајдити`. Па је тако и требало написати. Биће, даклем, тотално помрачење које се, нажалост, из наших крајева неће моћи пратити.


И тако. Прође `еклипса`. У домаће новине - више ни реч. Ма колико невероватно, има места претпоставци да су домаћи новинари схватили колике су будале. Те спретно оћуташе. Помрачење које се није ни видело.

Поука: од свих кретена, најжешћи су новинари. И најопаснији. Припазите се!

1 коментар:

  1. Јесте Коста, управо тако као што си оквалификовао "новинаре" међутим није проблем тако једноставан. Пишу новинари глупости у количинама и писаће их без даљњег. Но шта ћемо са контролорима почевши од уредника па даље, пирамидално. Циљ НСП је да људи буду будале у фундаменту а после је све лако. Кажу контролори: " ви обични не треба да мислите и користите главу, ми смо ту, ваше је само да радите и нама стварате добит". Размишљање је табула раза и тако треба да остане. Међутим ипак постоји нас неколико процената на овом свету који се још увекне предајемо, борећи се макар и на овај начин, пискарањем. Настави са просвећивањем будалетина а ја ћу ти припомоћи колико будем у стању јер нажалост, знам колико уствари ништа не знам.

    ОдговориИзбриши